Saturday, June 1, 2019

Tema Raya 2019 "Caca Marba"

Assalamualaikum~
Huhu raya dah dekat. Sekarang kebanyakan yg akan sambut hari raya tengah bergelut untuk persiapan raya.
Gelut buat biskut raya. Langsir raya. Cat raya.
Bilik raya. Lapik meja raya. Cadar raya. Dapur raya. Macam2 lagi lah deco raya.
Tak kurang jugak ada yg dah standby buluh untuk bakar lemang.
Aku? Hehe masih sama. Takde langsir raya cat raya deco raya. Just kemas rumah macam biasa. Cuma ade biskut raya. Baju raya kaler mix. Aku lain kaler. Laki aku lain kaler. Anak aku lain kaler. Haha

Jadilah ada daripada takde. 
Tahun lepas masa raya dalam pantang lagi takde feel raya haha.
Tahun ni takdelah dalam pantang tapi faktor ekonomi mendidik sangat untuk berjimat cermat. Kena bajet untuk duit raya. Huhu.

Kita siapkan apa yg perlu& penting saja.
Nak bersenang senang bersuka ria sangat belum ada rezeki lagi untuk raya kali ni.
Jadi kita amalkan "wasatiyyah" yakni "bersederhana". Hehe

Checklist paling penting untuk raya
1) Baju Raya Family
2) Solat Sunat Aidilfiri
3) Duit Raya pada yg layak terima hehe
4) Bermaaf-maafan
5) Bersederhana
6) Jauhi maksiat
7) Ziarah sanak keluarga/sahabat2
Ada lagi tak selain dalam list?
Hehe

Semoga ada barakah Aidilfitri kita kali ni ye.
In shaa Allah... Aameen!

14 comments:

  1. Samalah. Tahun ni xde tema. Haha. Baju raya pun main capai2 je :)

    ReplyDelete
  2. Tema caca marba pun kira tema jugak tu hehehhe... selamat hari raya

    ReplyDelete
  3. tahun ni baju raya mak buat so tak caca marba hahaha btw saya follow sini #62 jika free mind followback ya :D

    https://sayesyadiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. slmt hari raya aidilfitri .....

    ReplyDelete
  5. Saya takde tema sebab solo lagi. Duit raya kena prepare siap-siap nanti ada yang tak dapat pula.

    ReplyDelete
  6. Salam Aidilfitri! Tahun ni mmg ramai yg sambut Raya dgn sederhana, termasuk akak sekeluarga. 2019 mmg mencabar, so semua kena berhati2 & berjimat cermat. Tapi...tetap jg ada berbelanja, hehehe. Yg penting, semua happy & sihat.

    ReplyDelete
  7. Samalah kita. Ala kadar je. Tema pun carca marba...

    Apa² pun salam adilfitri dari Fiza dan keluarga. 😊

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya dik maaf zahir dan batin

    ReplyDelete
  9. Moga dipermudahkan raya sebulan

    ReplyDelete
  10. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete